Vidoule: náměstek primátora Tomáš Hudeček zve na veřejné setkání 20. února

Jménem náměstka primátora a radního pro územní rozvoj hl. m. Prahy RNDr. Tomáše Hudečka, Ph.D. si vás dovolujeme pozvat na veřejné setkání k tématu „Návrhy změny územního plánu – Území na Vidouli“ ve středu 20. února od 18. hodin v aule areálu Univerzity Karlovy v Jinonicích (ulice U Kříže 5, stanice metra Jinonická). Setkání bude zaměřeno na diskuzi celoměstsky významných změn územního plánu Vidoule (část Přírodního parku Košíře – Motol). Zároveň budete moci navrhovat budoucí využití tohoto území. Vedle zástupce Magistrátu hl. m. prahy jsou k diskuzi zváni také zástupci vedení MČ Praha 5, zástupci investorů i zástupce Útvaru rozvoje hl. m. Prahy. Moderátorem debaty je Agora CE o.p.s.

Odkazy na příbuzná témata:
Vidoule se líbí developerům, chtějí změnit územní plán a zastavět ji, 19. 2. 2013, ČT24
Zastavět přírodní památku? Radnice kývla developerům, 10.2.2013, Aktualne.cz
Na Prahu se řítí miliardová tsunami – na účelových změnách územního plánu vydělají spekulanti, 24.3.2010, Arnika.org
Vrchol Vidoule zase chtějí zastavět, 19.12.2012, Cibulky.info, další odkazy jsou i na stránkách strany zelených v Praze 5.
Vyslyší Ježíšek developery? Chtějí domy v přírodním parku. článek České pozice ze dne 20.12.2012 a navazující rozhovor s prof. Šrámem z Akademie věd: Akademik varuje: Benzo(a)pyren je malý vrah nejen pro příští generace.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Park Vidoule, Stavby, Životní prostředí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: Vidoule: náměstek primátora Tomáš Hudeček zve na veřejné setkání 20. února

  1. Udržujme čistotu na Vidouli napsal:

    Vážení spoluobčané!

    S úsměvem čtu vaše pocity při procházkách na kopci Vidoule, zkoumání podzemních prostor v bývalém vojenském areálu, smělé návrhy na úpravu prostoru v park. Vy všichni, stejně jako zastupitelé jste opomněli, že pozemky, na kterých byste se rádi rekreovali jsou soukromé. Jak by se vám líbilo, kdyby si někdo z vašich spoluobčanů plánoval co podnikne na vaší zahradě a s radostí se tam procházel a odhazoval odpadky v podobě PET lahví, igelitových tašek, pneumatik, stavebního odpadu, ničil vámi vypěstované plodiny a v neposlední řadě nechal bez povšimnutí utroušené psí výkaly a to vše bez vašeho vědomí. V civilizovaném světě (na západ od naší hranice) iniciuje změnu stavu problémového území sama obec a spolu s vlastníky pozemků hledá optimální řešení, které bude ku prospěchu všem. Nechápu tedy, proč my, kteří se hlásíme k hodnotám vyspělých států EU děláme vše naopak? Proč odpovědní úředníci a politici nehledali řešení už v době, kdy věděli, že budou chtít naslouchat hlasu svých spoluobčanů-voličů a bojovat za zelené Vidoule? Výměna se sousedními pozemky, územním plánem určenými k zástavbě, k tomu přímo vybízela. Ale to by třeba některý lobista přišel o tučnou provizi. Hlavním důvodem mého příspěvku je ale prosba k vám všem, kteří se chodíte na pozemky moje a mých sousedů rekreovat, abyste je udržovali v čistotě a neodhazovali nepotřebné. Likvidace dvou černých skládek mě už stála 20 tis. Kč.

    S úctou rodina Čubova (vlastnící pozemky na Vidouli přes 200 let).

  2. Přirozená louka, místo pro odpočinek, sport, oddechové aktivity! Zástavba NIKDY! napsal:

    Kolikpak z těch pomazaných hlav zastupitelů P5, kteří prosazují tuto změnu nebo jim alespoň nevadí a tím ji tiše podporují, se narodilo a vyrostlo v Praze5? Kolik se jich vůbec narodilo alespoň v Praze? Obávám, resp. domnívám se, že z těchto nikdo a o lecčems do vypovídá. Je to pro ně jen „kus země“, který z jejich pohledu leží ladem a čeká na „moderní využití“. Alespoň to jim jistě dennodenně tvrdí všichni pokoutní investoři do betonu. S vidinou jistě nemalého všimného těmto zastupitelům pak nic nebrání v tomto zrůdném uvažování. K danému místu prostě historicky nemají absolutně žádnou citovou vazbu a nakonec jím osobně není v tuto chvíli ani ničím prospěšné. Oni nejsou Ti, kteří si tam jdou odpočinout, užít si s dětmi procházku, pouštění draků. Tito lidé jsou mi se svým uvažováním naprosto odporní, ještě daleko odpornější než bezdomovci, které tam občas člověk může potkat. Co více, je mi tisíckrát milejší bezdomovec, který mě nijak neobtěžuje, než hnusná betonová monstra, která nadobro ráz krajiny zničí.
    Schválně, zkuste si projít od Odkolku do starých Jinonic přes Skanska-Botanica (hnus) komplex . Nemáte pocit, že když projdete do starých Jinonic, konečně z vás spadne stres a je vám ve staré zástavbě s rozmanitými předzahrádkami tak nějak lépe a cítíte se klidněji? Čím to asi bude? Anonymní, na sebe nalepené bytovky, mezi které pomalu ani slunce nezasvítí.
    Opravdu si takto necháme zničit další kousek našeho okolí? No, už ho moc nezbývá… Myslím, že vidina zisku skutečně jen pár jednotlivců, je sakra málo proti tomu, o co můžeme přijít my. A také hlavně naše děti.
    Těchto bezcharakterních a čistě ziskuchtivých lidí je sice relativně málo, ale umí hodně křičet (nic lepšího do života bohužel nedostali). Nás je paradoxně mnohonásobně a skutečně řádově více, ale slyšet nás příliš zatím není.

    Proto vás prosím, nečekejme až už bude pozdě. Mimochodem, jak typické pro českou povahu.
    Pakliže nám osud našeho bezprostředního okolí není lhostejný, a já doufám a pevně věřím, že většině z nás tomu tak není, musíme takovýmto návrhům vyjádřit své rozhodné NE a k pokoutným plánům, které kují za našimi zády tito bezohlední prospěcháři, se jasně postavit čelem.
    Bohužel, tito lidé patrně nedokáží najít lepší náplň svého života. Nám tedy nezbývá, než se s nimi utkat a jasně je vyprovodit ze svého teritoria.

    Více než kdy jindy se ale v tomto případě musíme ozvat a navíc ozvat včas! Skutečně!

    Děkuji všem, kteří pomohou zachovat toto krásné místo
    Doufám, že nás nebude málo, komu na svém místě k životu záleží.

  3. Rekreační park napsal:

    Jsem rozhodně proti zastavění daného území. Podporuji zachování zelené plochy a její postupnou citlivou úpravu na park podobný Ladronce. Zachovat vzrostlé stromy a zeleň, vytvořit oddechovou zónu s cestičkami, cyklostezkou, sportovišti, kavárnou, a část ponechat pro pejskaře a pouštění draků. Bytů je v Praze dost a nové zůstávají neprodány..

  4. Rekreační park napsal:

    Rozhodně jsem proti zastavení této oblasti. Bytů je v Praze dost a po nových bytech už není poptávka. Jenže developeři se napakují už jen na tom, že pozemky skoupí a poté, co se změní na stavební, vzroste jejich cena astronomicky. Na této změně bohužel mohou mít svůj „zájem“ též někteří chtiví zástupci Magistrátu.. Navrhuji citlivou úpravu území na oddechovou zónu jako je park na Ladronce, se zachováním vzrostlých stromů a co největšího množství zeleně, s možností sportování, a území je dost velké, aby jako na Ladronce zůstala část pro pejskaře a pouštění draků.

  5. zachovat současný stav napsal:

    Nedělat s tím nic. Nějaká zvířata kromě psů bychom si mohli v Praze nechat a nabídnout jim alespoň trochu nerušený prostor. A když jdu na procházku, čím míň asfaltu, tím lépe.

  6. preference pro park ve stylu Ladronky napsal:

    Jednoznačně bych na stolové hoře preferoval něco podobného jako je Ladronka. To by bylo nejlepší využití vzhledem k hustotě okolní zástavby. Rozhodně ne byty nebo domy. Těch je nyní v Praze přebytek a bude ještě větší. Populace v České republice a ani v Praze již neroste. Bytů je dost. A město je zajímavé a bohaté, pokud je rozmanité. Musí tam být i zelené plochy. A zastavět druhý nejvyšší kopec Prahy považuji za barbarství.
    Pavel Patera

  7. Košířský patriot napsal:

    Zástavba Vidoule mi připadá až barbarská, zvláště, pokud by mělo jít o vyšší domy. Louka pro psy nebo pole a role jako je tam dnes je snad v městském prostoru až příliš velký přepych, takových ploch, kde mohu házet psovi klacek je okolo nás v Praze dost. Takže perspektivně otevřený kultivovaný prostor jako je na protějším kopci Ladronka. Pro pobavení též možno vystavět hvězdárnu s vyhlídkovým ochozem nebo modelářské letiště

  8. Co s Vidoulí? napsal:

    Co by se vám líbilo na stolové hoře Vidouli v Přírodním parku Košíře – Motol:
    A) Husté sídliště min. 6 podlažních domů
    B) Park jako je na Ladronce
    C) Louka pro pejskaře a pouštění draků

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..