Vidoule: záznam setkání s Tomášem Hudečkem 20. února

K tématu “Návrhy změny územního plánu – Území na Vidouli” se uskutečnilo 20.2.2013 diskuzní setkání s náměstkem primátora Dr. Tomášem Hudečkem. Moderátorem debaty bylo sdružení Agora CE o.p.s. Zvukový záznam cca 2 hodinové diskuze si můžete poslechnout níže. Ze záznamu můžete slyšet emoce, které toto téma vyvolává. Převažující byl výraz bezmoci občana. Veškerou moc v této věci mají zastupitelé, které vybíráme ve volbách. Jasné NE Tomáše Hudečka je nadějí, ale ani on nemůže zaručit, že ostatní zastupitelé se k jeho NE připojí. V diskuzi padl i návrh na petici za referendum. Úspěšné referendum zorganizoval např. Jan Čižinský z KDU-ČSL v Praze 7.

Názory politiků Prahy 5 na Vidouli:
Postoj politické strany TOP 09 k urbanistickému vývoji na Vidouli a okolí, 23.2.2012
KDU-ČSL: Vždy jsme odmítali zástavbu vrcholu Vidoule. Před 10 lety i teď
Postoj zelených k zástavbě na východní části Vidoule
ODS: Kategorické NE zástavbě území Vidoule, jedná se o zločin za bílého dne
Postoj Útvaru rozvoje hl. m. Prahy
Prohlášení MČ Praha 5 k výstavbě v oblasti Vidoule

Odkazy na příbuzná témata:
Průběh setkání s T. Hudečkem o Vidouli z pohledu Útvaru rozvoje města (ÚRM), 20.2.2013
Na vrchu Vidouli nechceme obytné domy, ale park, tvrdí Praha 5, MF Dnes, 8.3.2013, podobný text viz Metro, Parlamentní listy. Kdo zmínil poprvé Ladronku v souvislosti s Vidoulí? Nebylo to náhodou před setkáním s T. Hudečkem? Kdo první najde starší citaci?

Vidoule se líbí developerům, chtějí změnit územní plán a zastavět ji, 19. 2. 2013, ČT24
Zastavět přírodní památku? Radnice kývla developerům, 10.2.2013, Aktualne.cz
Tomáš Hudeček, náměstek primátora, zve na veřejnou debatu o Vidouli 20.2., a pod pozvánkou jsou návrhy na zvelebení vrcholu kopce. O.s.Cibulka, 6.2.2013.
Na Prahu se řítí miliardová tsunami – na účelových změnách územního plánu vydělají spekulanti, 24.3.2010, Arnika.org
Vrchol Vidoule zase chtějí zastavět, 19.12.2012, Cibulky.info, další odkazy jsou i nastránkách strany zelených v Praze 5.
Vyslyší Ježíšek developery? Chtějí domy v přírodním parku. článek České pozice ze dne 20.12.2012 a navazující rozhovor s prof. Šrámem z Akademie věd: Akademik varuje: Benzo(a)pyren je malý vrah nejen pro příští generace.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Park Vidoule, Stavby, Životní prostředí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..