Porcování parku na Vidouli úspěšně pokračuje

Červěně jsou plochy navržené k vyřazení z parku. Podkladem obrázku je mapa Ochrana přírody a krajiny 2011 dostupná v atlasu životního prostředí www.premis.cz/atlaszp/

Vrchol Vidoule snad zůstane uchráněn betonových monster. Aspoň všichni zastupitelé se od setkání s Tomášem Hudečkem dušují, že udělají vše pro jeho záchranu. V Přírodním parku Košíře-Motol („Park Vidoule“) jsou ale ve hře další čtyři další návrhy změny územního plánu. Proti „radiále“ propojující plzeňskou dálnici se severozápadním centrem Prahy jsme psali připomínky už dříve. Při současné intenzitě automobilového provozu by její zprovoznění mělo katastrofální následky pro dopravu na Cibulkách a na Šmukýřce a zhoršilo by už tak zoufalé parkování. Představitelé KDU vyzvali starostu Prahy 5, aby se osobně zasadil proti dalším změnám v parku, zejména v okolí golfového hřiště v Motole. A to stejně, jako se osobně zasadil o zamítnutí zástavby vrcholu stolové hory Vidoule. K této výzvě se připojilo i o. s. Cibulka. Už samotný spěch při projednávání pronájmu obecního majetku golfovému klubu a zveřejněné parametry nájemní smlouvy vyvolávají u veřejnosti podezření, že pronájem bude pro obec a občany nevýhodný a v důsledku povede k vykácení lesa a v krajním případě až k zástavbě zákonem chráněného parku. Tento nápad byl jednoznačně zamítnut úředníky Magistrátu. Nicméně ani Magistrátní úředníci a občané nebo sdružení nemají žádnou rozhodující moc. Tu mají v rukou zastupitelé, které volíme, aby pracovali v náš prospěch a zvelebovali obec.

Text výzvy starostovi MČ Praha 5 ohledně parku Košíře-Motol, 27.3.2013
Kdo jde v pražských Košířích na ruku developerům?, Česká pozice, 21.3.2013

Příspěvek byl publikován v rubrice Park Vidoule, Stavby, Životní prostředí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..