V mateřských školách na Cibulkách je přes všechny snahy míst nedostatek

11. května 2011 si mnozí rodiče dětí v předškolním věku vyzvedli v MŠ Slunéčko a Duha rozhodnutí o přijetí či nepřijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání ve školním roce 2011/12. Většina rodičů se domnívala, že (v letošním roce budou díky nové školce v Nepomucké ulici ) v této lokalitě přijati všichni žadatelé, ale posléze na  překvapivě mnoho rodičů čekalo nepříjemné sdělení o nepřijetí jejich dítěte.

V MŠ Slunéčko bylo z devadesáti žádostí odmítnuto 40 žadatelů a v MŠ Duha nezbylo místo pro 34 zájemců (deseti z nich byla nabídnuta náhradní MŠ). Pro jiné zase bylo nemilým překvapením, že jejich děti byly přijaty na jiné pracoviště MŠ Slunéčka, než o jaké měli zájem a oni teď budou nuceni složitě řešit, jak dítě do zařízení dopravit. Následně v časopise Pětka pro vás číslo 5/2011, str. 15, vyšel článek, ve kterém se čtenáři dovídají, že „škol i školek je dostatek“. Po tomto článku se ozvaly dle našich informací čtyři maminky z okolí Cibulek, aby vyjádřily svůj nesouhlas s tímto tvrzením i písemně, z ostatních lokalit Prahy 5 nebyly žádné negativní písemné ohlasy na tento článek zaznamenány.

Výsledky osobních jednání s pracovníky radnice MČ Praha 5
Dvě z maminek využily i možnosti osobní konzultace u JUDr. P. Lachnita (místostarosty za ČSSD) a PaeDr. D. Drmotové (vedoucí odboru školství a kultury) a předložily jim návrhy na řešení této palčivé situace. Oběma pracovníkům radnice tímto velmi děkujeme za jejich čas a zájem. Z těchto jednání vyplynulo, že pro nadcházející školní rok není známá žádná reálná možnost, jak ještě navýšit v dané lokalitě místa v mateřských školách. Všechny návrhy narazily na nedostatek finančních zdrojů a vhodných prostor. Paní doktorka Drmotová zmínila možnost od příštího školního roku otevřít další třídu Mateřské školy v areálu ZŠ Weberova, otázkou je kolik maminek by tuto možnost využilo.

Rodiče, kteří mají zájem o umístění svého dítěte do MŠ i během školního roku, mohou využít informací z odboru školství a kultury, kterému jsou od září každý měsíc vždy k desátému daného měsíce hlášena všechna uvolněné místa v Mateřských školách na Praze 5, loni se takto podle paní doktorky Drmotové uvolnilo 150 míst. Další informace zájemcům poskytne paní Eva Neradová na telefonním čísle 257 000 164.

Děkujeme všem, kteří se podílejí na zřizování a chodu Mateřských škol a doufáme, že se situaci v okolí Cibulek povede uspokojivě vyřešit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Ze života. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..