Mateřská školka v Nepomucké nebude soukromá ale obecní!

Stavební ruch na malém objektu pod kostelem sv. Jana Nepomuckého v Košířích budil zvědavost celé léto a podzim (roku 2010), zvlášť u rodičů s malými dětmi.
V tomto objektu měla být podle stavebního povolení zřízena mateřská školka. Ale nebylo jasné, zda bude soukromá nebo obecní. Mnoho občanů proto naléhavě žádalo zastupitele, aby podpořili vznik obecní MŠ, vzhledem k nedostatečné kapacitě obecních školek v této oblasti. Ani přes navýšení počtu míst v okolních školkách, kapacita nedostačuje. Pro matky na „mateřské dovolené“ bylo umístění staršího dítěte ve školce v posledních letech téměř nemožné. Pokud dítě starší 3 let touží po kolektivu vrstevníků, má tuto možnost dostat bez ohledu na to, jestli je matka zaměstnána nebo je doma s mladším sourozencem. Navíc se v oblasti Košíř stále staví další rozsáhlé bytové komplexy bez ohledu na kapacitu školských zařízení a na dopravní možnosti ucpané Plzeňské ulice! Soukromých školek je dostatek, ale pro běžnou rodinu jsou poplatky za ně těžko únosným zatížením rozpočtu.
Proto velmi vítáme rozhodnutí Rady městské části Praha 5 zřídit zde pobočku obecní školky v ulici Beníškové a děkujeme novým zastupitelům za vstřícnost a otevřenost.

Vybráno z korespondence s radnicí Prahy 5, 14.12.2010

Příspěvek byl publikován v rubrice Ze života. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: Mateřská školka v Nepomucké nebude soukromá ale obecní!

  1. Pingback: V mateřských školách na Cibulkách je přes všechny snahy míst nedostatek | Cibulky INFO

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..